Αφιερώματα κοριτσιών γυμνασίου 2013- Αγία Γραφή – Ομάδα 2

ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Είναι πάρα πολλά τα κείμενα της Αγίας Γραφής που ενέπνευσαν την Επιστήμη και που εξηγούνται στις μέρες μας απ’ την επιστήμη. Κι είναι ν’  απορεί κανείς πώς το γνώριζαν αυτό άνθρωποι που έζησαν από 2.000 μέχρι 3.500 χρόνια πριν.

Παραδείγματα: α) Σύμφωνα με το βιβλίο της “Γένεσης” ο ήλιος έγινε την τέταρτη ημέρα της Δημιουργίας. Όμως η δημιουργία του φωτός, αναφέρεται την πρώτη ημέρα της Δημιουργίας. Η σημερινή Αστρονομία στη σπουδή των νεφελωμάτων απέδειξε ότι είναι δυνατή η ύπαρξη του φωτός και χωρίς τον ήλιο (Halley)

β) Ο καθηγητής της Ορυκτολογίας και Γεωλογίας Marcel de Serres γράφει:  “Η Αγία Γραφή λέγει ότι το φως μπήκε σε ενέργεια ή κίνηση κατά την πρώτη εποχή. Όχι μόνο δεν βρίσκεται σε αντίθεση με την πρόοδο των φυσικών γνώσεων, αλλά παρέχει μάλιστα την υποστήριξη και το κύρος της στην επιστήμη”! Επίσης αναφέρει η Αγία Γραφή στη Γένεση ότι η βλάστηση προηγήθηκε του ηλίου. Νεώτερες έρευνες απέδειξαν ότι και χωρίς τις ηλιακές ακτίνες μπορεί κάλλιστα ν’  αναπτυχθεί η ποώδης βλάστηση. Απόδειξη είναι τα θερμοκήπια. Οι γεωπόνοι σήμερα αποδεικνύουν, ότι και τέλεια φυτά, ξυλώδη, τα ονομαζόμενα σκιόφυλλα, αναπτύσσονται χωρίς την άμεση πρόσπτωση του ηλιακού φωτός, απλώς και μόνο με το διάχυτο φως. Όλα αυτά έκαναν τον Γάλλο γεωλόγο Lapparan να ομολογήσει: “Εάν έπρεπε να συνοψίσω σε 40 γραμμές τα πιο αυθεντικά πορίσματα της Γεωλογίας, θα αντέγραφα το κείμενο της Γενέσεως, δηλαδή την ιστορία της δημιουργίας όπως την έγραψε ο Μωϋσής”.

Στον Ιερεμία αναφέρεται (33,22) ότι “Η στρατιά του Ουρανού δεν μπορεί να μετρηθεί”. Έχει υπολογιστεί ότι με γυμνό οφθαλμού μπορούμε να δούμε ως 3.500 αστέρια περίπου και με γιγάντια τηλεσκόπια ως 350.000.000 αστέρια. Δεν έχουμε όμως κατορθώσει ακόμα να δουμε τις αρχές του σύμπαντος.

Αφιερώματα κοριτσιών γυμνασίου 2013- Αγία Γραφή – Ομάδα 2

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s