Αφιερώματα κοριτσιών γυμνασίου 2013- Αγία Γραφή – Ομάδα 1

ΒΙΒΛΟΣθεοπνευστία αγίας γραφής

Η λογική μου μ’  οδηγεί να την αναζητήσω!

Η σύνθεσή της είναι κάτι το πολύ θαυμαστό!

Η πληρότητά της, μοναδική!

Η διδασκαλία της, απαράμιλλη!

Η επιστημονική της ακρίβεια, αδιαφιλονίκητη! Η διάσωσή της, θαυμαστή!

Η προφητική της εκπλήρωση, πλήρης!  Η μεταμορφώνουσα δύναμή της, καταπληκτική! Η Χριστοκεντρικότητά της, ασύγκριτη!

ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΙΑ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ

Η Αγία Γραφή είναι θεόπνευστη γιατί έβαζαν οι συγγραφείς τη διάθεση, το νου τους το φώτιζε το Άγιο Πνεύμα και το χέρι τους σαν έγραφαν το κινούσε το χέρι του Θεού!

Αυτό φαίνεται στο μορφωτικό επίπεδο των συγγραφέων που ποικίλλει από αγραμμάτους ως πολύ μορφωμένους.

Στη θαυμαστή ενότητά του, που τα 76 βιβλία του (Παλαιά και Καινή Διαθήκη) συγκροτούν μια ολόκληρη βιβλιοθήκη με πλήρη και μοναδική ενότητα, από το 1500 π.Χ. ως το 95μ.Χ. παρόλο που γράφηκαν από διάφορα πρόσωπα, με διαφορετικό επίπεδο και από διαφορετικές κοινωνικές τάξεις. Διαθέτουν απόλυτη συνοχή, αλληλουχία και αξιοπιστία, χωρίς εσωτερικές ή εξωτερικές αντιφάσεις. Αυτή η ενότητα δείχνει ακριβώς ότι ο ουσιαστικός της συγγραφέας είναι ο Ένας, ο Πάνσοφος Θεός.

Στο άφθαστο περιεχόμενο της Αγίας Γραφής.  Περιέχει μεγάλες αλήθειες, ασύλληπτα νοήματα παντελώς απρόσιτα στον ανθρώπινο νου, σε απαράμιλλο πνευματικό ύψος, με θείο φωτισμό, τέλειο και μοναδικό.

Στην ιστορία της Βίβλου. Το μήνυμά του παραμένει πάντα νέο και δροσερό. Αγαπήθηκε κι έγινε πηγή παρηγοριάς, δύναμης και σωτηρίας. Μισήθηκε και από πολλούς. Την πολέμησαν με λύσσα, με συκοφαντίες, με σαρκασμούς, με μαρτύριο, παρόλα αυτά παραμένει αμείωτο το μεγαλείο της και η δυνατότητά της να οδηγεί λαούς και πρόσωπα στην μεταμόρφωση και τη λύτρωση. Άφθαρτος και αθάνατος είναι ο Θεός που τη χάρισε στους ανθρώπους. Άφθαρτη και αθάνατη παραμένει κι η Αγία Γραφή, για να φωτίζει τον άνθρωπο και το δρόμο του. Οι μεταφράσεις της ξεπέρασαν τις 2000 γλώσσες και διαλεκτους. ¨Ολες οι γωνιές της γης ακούουν το μήνυμά της και δέχονται το φως της. Ισχύει ο λόγος του Θεού : “ο ουρανός και η γη παρελεύσονται οι δε λόγοι μου ου παρέλθωσι”.

Στην καταλυτική επίδρασή της. Οι αποθαρρυμένοι όταν τη μελετούν ενθαρρύνονται. Οι δειλοί μεταβάλλονται σε γενναίους. Οι σκλάβοι στα πάθη τους ελευθερώνονται. Οι λαοί εκπολιτίζονται. Οι διώκτες της γίνονται θερμοί υπερασπιστές και απόστολοί της.

Στην εκπλήρωση των προφητειών της Αγίας Γραφής. Τρανή και ακλόνητη μαρτυρία για τη θεοπνευστία   της αγίας Γραφής είναι η εκπλήρωση των προφητειών που αναφέρονται σε γεγονότα που θα πραγμαποιούνταν στο μέλλον, προφητείες για πρόσωπα, λαούς και έθνη, για τον Ιησού Χριστό, τον ερχομό του εδώ στη γη, τη διδασκαλία του, τα θαύματά του, τα πάθη του, την Ανάστασή Του και την ανάληψη, που εκπληρώθηκαν με θαυμαστή ακρίβεια ως τις παραμικρότερες λεπτομέρειές τους.

Στην ιστορική αξιοπιστία της Αγίας Γραφής. Λεπτομερής προσήλωση στην ιστορική λεπτομέρεια. Αναρίθμητες αναφορές σε γεγονότα, λαούς και τόπους. Η επιστήμη της Αρχαιολογίας επιβεβαώνει την ακρίβεια των αναφορών που γίνονται στα διάφορα βιβλία της Αγίας Γραφής. Δίνει εσωτερικές αποδείξεις της θεοπνευστίας της και επιβεβαιώνει και από εξωτερικά συνταρακτικά γεγονότα και αποδείξεις.

Αφιερώματα κοριτσιών γυμνασίου 2013- Αγία Γραφή – Ομάδα 1

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s