Αγιογραφικά Αναγνώσματα – Γυμνάσιο – 5 – 2014

Η παρακαταθήκη του Αποστόλου Παύλου στην Ελλάδα

εκκλησία και απόστολος Παύλος3

Εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια από την εποχή του Χριστού και του Απ. Παύλου, οι Έλληνες παραμένουν με την πρόνοια του Θεού, οι φύλακες και προστάτες του ορθού δόγματος, της Ορθοδοξίας, διδάσκαλοι της αρετής και της αγιότητος, της αναγέννησης του ανθρώπου. Από τους Αγίους Τόπους μέχρι και το Άγιον Όρος, οι Έλληνες είναι αυτοί που συνεχίζουν με αφανή και ταπεινό τρόπο τη φύλαξη των ιερών προσκυνημάτων, των αγίων λειψάνων και εικόνων, της ιεράς δηλαδή παρακαταθήκης του Θεού στον κόσμο.

Αυτό σήμερα εμάς τους σημερινούς Έλληνες, δεν πρέπει να μας δημιουργεί έπαρση, αλλά ευθύνη και υποχρέωση, κυρίως απέναντι προς τους Αγίους Πατέρες και προγόνους μας. Μακάρι να συνειδητοποιούμε, μαθαίνοντας και αγαπώντας τον πλούτο της ιεράς παράδοσης, τι σημαίνει η υπόστασή μας ως Έλληνες και Ορθόδοξοι. Ας ελπίσουμε ότι ο φιλάνθρωπος και αληθινός Θεός, δια πρεσβειών του Αγίου και Πρωτοκορυφαίου Αποστόλου Παύλου, δεν θα μας εγκαταλείψει στην σημερινή δύσκολη εποχή.

Επιμέλεια κειμένου: Χρήστος Πιτσίλκας, για το mnastiria.gr

http://www.monastiria.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1263%3Ai-poreia-tou-apostolou-paulou-stin-ellada&catid=87%3A2012-06-04-13-46-39&Itemid=34&lang=el

Leave a comment