Ο Δεκάλογος ενός ευτυχισμένου γάμου

γάμος κανά

  1. Καλλιεργείτε τον γάμο σας σαν πολύτιμο λουλούδι! (Με προσοχή, προσευχή, τρυφερότητα, αγάπη και στοργή!).
  2. Όταν είναι ανάγκη ζητήστε συμβουλή (από τον πνευματικό!).
  3. Ακολουθήστε τον χρυσό κανόνα του ευαγγελίου! Κάντε στον σύντροφό σας ό,τι θα θέλατε εκείνος να κάνει σε σας, πρώτος/η!
  4. Να ανοίγεστε και έξω από τη συζυγική σας  σχέση. Κέντρο του σπιτιού μας δεν είναι η κρεββατοκάμαρα αλλά το σαλόνι! Αυτό σημαίνει αγαπώ και θυσιάζομαι όχι μόνο για τα μέλη του σπιτιού μου, αλλά και για τους γονείς μας (και των δύο!).
  5. Όταν παντρευτείτε να αποτελέσετε σάρκα μία. Να τιμάτε τον πατέρα και τη μητέρα, αλλά να μην εξαρτάστε από αυτούς. Να δημιουργήσετε νέο σύνδεσμο, στο δικό σας σπιτικό προσηλωμένοι!
  6. Να λατρεύετε το/τη σύντροφό σας! Να πλέξετε ένα σχοινί έρωτα και αγάπης που να μην μπορεί να το σπάσει κανείς ποτέ!
  7. Μάθετε να γνωρίζετε το σωματικό, ψυχικό, πνευματικό εαυτό σας για να κατανοείτε και να εκτιμάτε τον αντίστοιχο εαυτό του συντρόφου σας!
  8. Να μάθετε την ερωτική τέχνη! Δηλαδή να είστε τρυφεροί και αφοσιωμένοι ο ένας στον άλλο όλο το εικοσιτετράωρο και όχι μόνο τη νύχτα!
  9. Να προετοιμάστείτε για την τεκνοποίηση. Γονείς δεν είναι όσοι γεννάνε μόνο φυσικά παιδιά αλλά και όσοι αναλαμβάνουν την ευθύνη για το νέο πλάσμα που τους εμπιστεύεται ο Θεός να το διαμορφώσουν έναν νέο “θεό κατά χάριν” με τη βοήθεια του εργαστηριού προσωπικοτήτων, που είναι η εκκλησία.
  10. Να αποκτάτε παιδιά με σύνεση! Να γνωριστείτε πολύ καλά μεταξύ σας σαν γονείς πριν φέρετε παιδιά στον κόσμο. Για λόγους φυσικούς και ψυχολογικούς καλό είναι να έρχονται τα παιδιά νωρίς στο γάμο. Συμπληρώστε την οικογένειά σας όσο είστε νέοι ακόμα, αν θέλει ο Θεός, αλλά έχοντας και την λογική να ετοιμάζετε τις συνθήκες να ζείτε σωστά όλα τα μέλη της οικογένειας όσο αυτή μεγαλώνει!

Τότε θα ζείτε πραγματικά ευτυχισμένοι, ερωτευμένοι, αγαπημένοι, ενωμένοι, μακάριοι!

Leave a comment