Δήλωση και επιστολή κατά το πρότυπο της Κατασκήνωσης Νικαίας, Πειραιώς

Αγαπητοί μας γονείς και παιδιά,

Με τη χάρη του Θεού και την πατρική ευλογία και φροντίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. ΠΑΪΣΙΟΥ,  η Κατασκήνωσή μας, στην Αγία Παρασκευή Άργους Καλύμνου, θα λειτουργήσει κατά το φετεινό Καλοκαίρι ως εξής:

α. Αγόρια Γυμνασίου Λυκείου                               02/07/2013   – 07/07/2013

β. Αγόρια Δημοτικού                                                 07/07/2013   –  10/07/2013

γ. Κορίτσια Γυμνασίου Λυκείου                           10/07/2013  –   15/07/2013

δ.  Κορίτσια Δημοτικού                                            15/07/2013    – 20/07/2013

Σημαντικές πληροφορίες :

  1. Οι δηλώσεις θα δίνονται κάθε μέρα 9-12 π.μ. στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως, υπόψιν του π. Ισιδώρου Γλυνάτση από τους συνιστώντες τα παιδιά ιερείς, τους κατηχητές/κατηχήτριές τους ή τους γονείς τους, από 10 Απριλίου έως 30 Μαΐου. Σ΄αυτές θα αναγραφούν τα πλήρη στοιχεία των παιδιών και επίσης θα αναγραφεί αν υπάρχει σοβαρό ιατρικό πρόβλημα, αλλεργίες, φάρμακα που θα χρειαστεί να παίρνουν για να προστατευθούν από δυσάρεστες ή επιβλαβείς για την υγεία τους καταστάσεις. Παιδιά που χρειάζονται την φροντίδα των γονέων τους ακόμα, ή έχουν ειδικό πρόβλημα υγείας που εμποδίζει την αυτοεξυπηρέτησή τους ή απαιτεί ειδική μεταχείριση δεν θα γίνονται δεκτά λόγω αδυναμίας εξυπηρετήσεως των ιδιαιτέρως. Θα δεχτούμε παιδιά από τετάρτη Δημοτικού και πάνω,  λόγω του προγράμματος της κατασκήνωσης που απαιτεί δεξιότητες που αναπτύσσονται από την τάξη αυτή και πέρα. Παρακαλώ να σεβαστείτε το όριο ηλικίας που προτείνεται. Αιτήσεις με μικρότερα παιδιά δεν θα γίνονται δεκτές.
  2. Επειδή ο αριθμός των παιδιών που θα συμμετάσχουν είναι περιορισμένος, λόγω ελλείψεως κλινών, θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Επίσης είναι απαραίτητο να μαζευτούν μέχρι τις 30 Μαΐου για να προετοιμαστεί κατάλληλα η κατασκήνωση και να μην ταλαιπωρηθούν τα παιδιά σας.
  3. Οι υπεύθυνοι ιερείς της κατασκηνώσεως και οι αρχηγοί των περιόδων κοριτσιών και αγοριών θα ανακοινώσουν έγκαιρα όσους έχουν καταθέσει τις δηλώσεις τους, για την ημέρα και την ώρα της προκατασκηνωτικής συγκέντρωσης. Στη συνάντηση αυτή θα δοθεί στους Κατασκηνωτές ειδικό έντυπο, στο οποίο παρέχεται, εκτός των άλλων σημαντικών πληροφοριών και ο κατάλογος με τα απαραίτητα εφόδια, τα οποία θα πρέπει να έχουν μαζί τους κατά την αναχώρηση.
  4. Εάν είστε κατηχήτρια ή βοηθός κατηχήτριας, ή κατηχητής/ βοηθός κατηχητή της Μητροπόλεώς μας και θέλετε να συμμετάσχετε για να βοηθήσετε σε κάποια από τις 4 φετεινές κατασκηνωτικές περιόδους παρακαλώ απευθυνθείτε στον υπεύθυνο ιερέα για την κατασκήνωση π. Ισίδωρο Γλυνάτση και στην αρχηγό των κοριτσιών κυρία Πάνου Μαρία (τηλ 6978013994). Οι κατηχητές και όσοι θέλουν να βοηθήσουν στα αγόρια παρακαλούνται να απευθυνθούν στον π. Ισίδωρο Γλυνάτση που θα τους φέρει σε επαφή με τον αρχηγό των αγοριών, κύριο Κωνσταντίνο Φράκατζη. Θα πρέπει να καταθέσετε δελτίο – αίτηση συμμετοχής στην κατασκήνωση και την επιθυμία να αναλάβετε κάποια αρμοδιότητα/βοήθεια στα στελέχη της κατασκήνωσης κατόπιν συζητήσεως με τους αρχηγούς αγοριών και κοριτσιών. Επίσης αν μπορείτε  για λίγες ώρες να προσφέρετε υπηρεσίες όπως μεσημεριανή απασχόληση, βοήθεια στην κουζίνα, βοήθεια στις δραστηριότητες της κατασκήνωσης, περιπάτους, θαλασσινό μπάνιο, μπορείτε να απευθυνθείτε στους υπευθύνους για συννενόηση (αρχηγούς) της κατασκήνωσης μόνο. Οποιαδήποτε συννενόηση εκτός των αρχηγών δεν θα έχει ισχύ για να λειτουργήσει ομαλά η κατασκήνωση.
  5. Κορίτσια του Λυκείου αν θέλουν να συμμετάσχουν στην ζωή της Κατασκήνωσης θα έρθουν μόνον ως στελέχη ή Βοηθοί των ομαδαρχισσών με συγκεκριμμένα καθήκοντα για να βοηθήσουν το έργο της κατασκηνώσεως, καθώς τα περισσότερα παιδιά που παίρνουν μέρος στην Κατασκήνωση φτάνουν ως την Γ’  Γυμνασίου.
  6. Με τη δήλωση δεσμεύονται οι κατασκηνωτές ότι θα παραμείνουν καθ΄ όλη τη διάρκεια της κατασκηνωτικής περιοόδου (εκτός αν συντρέξουν σοβαροί λόγοι υγείας ή αν παραβούν σοβαρούς κανονισμούς της κατασκήνωσης). Δεν μπορούν να βγουν προσωρινά λόγω συμμετοχής τους σε οικογενειακές γιορτές ή εκδηλώσεις, χορού, κλπ. Παρακαλώ να το λάβετε σοβαρά υπόψιν για την ομαλή λειτουργία της κατασκήνωσης.
  7. Ισχύει το δικαίωμα συμμετοχής στην κατασκήνωση παιδιών από τα τρία νησιά της Μητροπόλεώς μας, Κάλυμνο, Λέρο και Αστυπάλαια.
  8. Εάν έχετε απορίες ή θέλετε περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο τηλέφωνο της αρχηγού κυρίας Μαρίας Πάνου (παραπάνω στις ώρες που αναγράφονται) ή στον ιερέα π. Ισίδωρο Γλυνάτση.

Με τις πατρικές ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας,

Με αγάπη Χριστού,

Οι συντελεστές και υπεύθυνοι

της Εκκλησιαστικής Κατασκηνώσεως της Μητροπόλεώς μας.

Παρακάτω σας επισυνάπτουμε το έντυπο της αίτησης συμμετοχής της Κατασκήνωσης το οποίο μπορείτε να αποστείλετε και ηλεκτρονικά στο email : maria.panou33@gmail.com, της αρχηγού. Οι αιτήσεις θα έχουν προτεραιότητα με βάση την ημερομηνία λήψης τους.

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΑΡΓΟΥΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ – ΛΕΡΟΥ – ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑΣ

Δ Η Λ Ω Σ Η

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΗ/ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΡΙΑΣ

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ :  [___] (Το γράμμα της περιόδου όπως αναφέρεται παραπάνω)

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ :  [___|___|___] (Ημερομηνία, μήνας, έτος)    ΑΥΞΩΝ ΑΡΙΘΜΟΣ :  [_____]

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ : _____________________________________________________

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ : __________________________________________

ΤΑΞΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2012-2013 : __________________________________

ΣΧΟΛΗ (εάν είστε φοιτητής-φοιτήτρια) : __________________________________

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ : ΠΕΡΙΟΧΗ : _________________________ τ.κ.______________

ΤΗΛΕΦΩΝΑ (ΣΤΑΘΕΡΟ : ______________________ ΚΙΝΗΤΟ: _________________

(ΑΝΑΓΚΗΣ : _______________________)

ΕΝΟΡΙΑ : ________________________________ ΚΑΤΗΧΗΤΗΣ/ΤΡΙΑ: _____________

Έχεις συμμετάσχει κατά το παρελθόν στην Κατασκήνωση; _________________________________

Αν ναι, πότε; _________________________________

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΚΗΔΕΜΟΝΑ: __________________________________________

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΚΗΔΕΜΟΝΑ : ________________________________________________

 ΚΙΝΗΤΟ : _____________________________  ΕΡΓΑΣΙΑΣ : _____________________

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΚΗΔΕΜΟΝΑ :

Με τη δήλωσή μου δεσμεύομαι ότι ο /η κατασκηνωτής/ κατασκηνώτρια θα παραμείνει όλες τις ημέρες της κατασκηνωτικής περιόδου (εκτός αν συντρέξουν σοβαροί λόγοι υγείας ή παράβαση κανόνων κατασκήνωσης), ότι μπορεί να αυτεξυπηρετείται και ότι δεν πάσχει από ασθένειες που δεν μπορούν να αντιμετωπισθούν χωρίς ιατρική παρακολούθηση.

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΗΔΕΜΟΝΑ : _________________________________

moysiki

Leave a comment